SPLETTERS

CPTZ verzorgde de nieuwe Spletters kinderboeken website.

Fotografie

CPTZ werkt gevraagd om voor de specialist van kinderboek vormgeving ‘Spletters’ een nieuwe website te ontwerpen in WordPress. De eerste stap was om hun omvangrijke omslagen vast te leggen in digitale fotografie.

Wireframes

Voor de verscheidene Spletters klanten subpagina’s werden diverse grids ontworpen om hun gemaakte aanbod van kinderboek omslagen goed te kunnen huisvesten.

Onepager

De complete website is één scrollende pagina. Al de menu secties zijn hierin opgenomen, waaronder de gebruiker een compacte site ervaring heeft.

Portfolio

Het aanbod binnen de portfolio secties werd gerubriceerd in diverse categorieën zoals ‘boek van de maand’ en ‘kaft veredeling’.

Het grid

Een geraamte waarin de portfolio zich bevindt in grids met diverse rechthoek formaten, waar binnen elke afbeelding ‘clickable’ is naar een grote pop-up versie.

Omslagen

Het grid als mockup opgezet in een lichte en een donkere variant. Uiteindelijk is de witte versie gekozen in de ‘final build’ en is een grote beeld collage van elke klant.

Subpagina’s

De subtiele subpagina’s zijn eerst geschetst alvorens ze werden gebouwd in WordPress, en hierbij werd het kleurpalet gebruikt uit het Spletters basislogo.

De website

De gebruikte techniek is een WordPress pagina met een subtiele navigatie, waarin de gemaakte omslagen centraal staan. De beeld splash is afgeleid van de grote fotografie collage van gemaakte Spletters kinderboek covers.

Instructies

CPTZ verzorgde ook de WordPress backend instructies voor de klant, zodat zij zelf makkelijk en snel hun eigen content kunnen wijzigen en uploaden.

Op mobiel

De Spletters website is volledig responsive, en goed toonbaar (en schaalbaar) op devices zoals mobiel en tablet.

Meer weten of ook een website nodig?